2013. június 12.

Szomszédolás a Harrerban - 2013. június 12.



2013. június 12-én reggel a Víziorgona Idősek Klubjának tagjai útnak indultak a Harrer utcába. Az ottani klub vezetője hívott meg bennünket egy kis szomszédolásra. Nem mentünk üres kézzel, szép műsorral készültünk meglepni vendéglátóinkat, ők kávéval és édességgel fogadtak bennünket.

Mikor mindenki elfoglalta helyét, a két klub vezetője köszöntötte a megjelenteket, jó szórakozást kívántak, és kezdődhetett a műsor.

Bevezetésnek Schiller Ödön saját szerzeményével köszöntötte a résztvevőket.
Következett Schmera István, aki két – régmúlt idők hangulatát idéző – dalt adott elő, az egyikben a Vízi-vokál kíséretében. Pista Bácsi mindkét dallal nagy sikert aratott. A hallgatóság – a második számnál - vele együtt énekelte a refrént, hogy „ingyen vinném magát és minden cukros babát a pesti oldalról Budára át”.
Újabb énekes, egyben újabb taps következett, Szabó Pál szép nosztalgia számokat énekelt, az egyikben Hofi Gézát is megidézte.
A két énekes hangszeres kíséretét klubunk egyik hölgy tagja, Szépvölgyi Gáborné biztosította harmonikával. Ő ezt követően még szólóban is előadott néhány számot – ugyancsak nagy sikerrel.
Szűcs Györgyi magas színvonalú előadásában József Attila Dunánál című versét hallgathattuk meg.
Záró számként jött a tánccsoportunk. Tőlük a „Baj van a részeg tengerésszel” című szám dallamára-szövegére bemutatott táncot láthattuk. A saját maguk által készített matróz-ruhában léptek fel, és a tánc koreográfiáját is saját maguk állították össze. Látványosan idézték fel a matróz-élet mindennapjait. Nagy tapsot kaptak.
Ezt követően – ráadásként – a tangóharmonikásunk ismét színre lépett. Népszerű dalokat játszott, olyan sikerrel, hogy néhányan még táncra is perdültek.

Végül a vendéglátó klub vezetője megköszönte a részvételünket, majd finom lecsóval leptek meg bennünket, és még egy kis bor is került az asztalokra.
Azt hiszem, hogy minden résztvevő kellemes élménnyel térhetett haza. Az ilyen találkozások, a klubok (nyugdíjasházak) közötti kapcsolatépítésben is nagyon hasznosak.   

Az ünnepség alatt sokat fotóztam, és a felvett digitális képek a honlapokról (itt) és (itt) elérhető albumokban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat, továbbá az Internettel nem rendelkezők számára is igyekszem a képeket elérhetővé tenni.

Budapest, 2013. június 12.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése