2011. május 12.

Sportnap - 2011. május 12.

2011. május 12-én, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény által szervezett Senior Sportnapon vettem részt a Víziorgona Idősek Klubja I. csapatának tagjaként. A rendezvényre (nagy vetélkedésre), amely a Hévízi úti sporttelepen került lebonyolításra, a kerületben működő Idősek Klubjai küldhettek csapatokat.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket (26 csapat, 156 fővel) és méltatta az esemény jelentőségét. A legidősebb versenyző 95 éves volt.

A szervezők a megjelenésre is adtak, a versenyzők világoszöld színű, a rendezők pedig narancssárga színű egyen pólót kaptak.

A verseny előtti bemelegítő gyakorlatokat ifjú Mészöly Kálmán vezényelte a résztvevők számára.
Öt versenyszámban vetélkedtünk; futball labdával kellett kapuba találni, hula-hoopp karikát egyenesen gurítani, tollaslabdát célba juttatni, teniszlabdával célba dobni és íjjal célba lőni, valamint egy 14 – egészséggel kapcsolatos – kérdésből álló totót is ki kellett tölteni. A Víziorgona Idősek Klubja két csapattal vett részt a versenyen, közülük az első csapat, amelynek én is tagja voltam, második helyezést ért el.

A díjkiosztás előtti (a verseny kiértékelése alatti szünetben) kaptunk egy szerény étkezési csomagot, és volt idő kávéra, üdítőre is. Továbbá ekkor tartott bemutatót egy háromtagú csapat a mediball nevű ősi kínai sportból is, amely egy ütővel végzett körkörös mozdulatokon alapuló labdajáték. Érdekessége, hogy a labdát az ütővel nem visszaütni kell, hanem úgy kell elkapni (lekezelni), hogy az ne pattanjon el róla. A labda továbbítása pedig az ütő lendítésével történik.

A verseny zárására (díjkiosztásra) Polgármester úr is megtisztelt bennünket, Ő adta át a helyezettek részére az elismerő oklevelet és díjakat.

Az én szereplésem nem valami fényesre sikerült. Két számban is hibáztam, de szerencsére a csapattársaim kisegítettek.
Összességében (figyelembe véve a résztvevők életkorát, a rendezők kevés gyakorlatát) jól sikerült a verseny, kellemesen eltöltött, laza csütörtöki nap volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, szép, napsütéses időt fogtunk ki.

Hazaérkezés után ünnepeltünk, pezsgő és bor várt bennünket a nyugdíjasház aulájában, és elfogyasztottuk a második helyezésért kapott tortát is.

A rendezvény alatt sokat fotóztam, és az ott felvett digitális képeket, igyekszem a résztvevők számára is elérhetővé tenni.

Budapest, 2011. május 12.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése