2010. december 22.

Karácsonyi ünnepség - 2010. december 22.

Közeleg az év vége, közelednek az ünnepek, itt van az évvégi ünnepségek ideje. A Víziorgona utca 12-ben működő Idősek klubja is megrendezte a saját karácsonyi ünnepségét. A rendezvényre a nyugdíjasház (a házunk) aulájában került sor.

E jeles eseményre az aula téli díszbe öltözött. A „szálló hópelyhek” és egyéb, ugyancsak telet szimbolizáló díszek között egy szépen feldíszített karácsonyfa, és egy „Betlehemi Jászol” is emelte az ünnep hangulatát.

Az ünnepség célközönsége a Házban működő Idősek klubjának tagjai voltak, ide értve a nyugdíjasház minden lakóját. Jelenlétével megtisztelt bennünket Bús Balázs polgármester úr, továbbá megjelentek a kerületi Önkormányzat szociális szakterületének munkatársai, és a városrész önkormányzati képviselője is.

A szép környezetben szépen megterített asztalokkal (rajtuk üdítő, bor, pogácsa, gyümölcs) fogadtak bennünket. Mi, a résztvevők az ünnep rangjához méltó öltözékkel igyekeztünk emelni az esemény színvonalát.

Az emeleten lakók közül, akiknek nehéz lett volna a földszintre lemenni, az emeleti körfolyosón terítettek. Azon lakótársaink, akik a folyosóra sem tudtak kijönni, a lakásukban kapták meg az ajándékukat. 

A rendezvény ünnepi része azzal kezdődött, hogy „Angyalka” jött közénk, és minden megjelentnek egy karácsonyi dalokat tartalmazó füzetet, valamint - az ajándékozás jelképeként - egy szem szaloncukrot adott. Ezt követően a Ház vezetése részéről megnyitották a rendezvényt, köszöntött bennünket az Óbudai Gondozási Központ vezetője, a városrész önkormányzati képviselője, és a Polgármester úr is. A katolikus egyház képviselője a szeretetről szólt hozzánk az ünnep alkalmából. Tapsolhattunk a „Botos család” (kicsit hosszúra sikeredett) Betlehemes játékának, majd lemezről meghallgattuk Szabó Gyula előadásában Ady Endre: Karácsonyi rege című versét. Az ünnepi műsor zárásaként pedig egyik lakótársunk, Ágotai Miklós mondta el „Karácsonyra” című - ez alkalomra írt - saját szerzeményét.

Amint a műsor befejeződött, mindenkit megleptek egy ajándékcsomaggal, amelyek kiosztásában a klub vezetésén kívül az Önkormányzat jelen lévő képviselői, és a Lelkész úr is részt vettek. Közben egy alkalmi kórus elénekelte az angyalka által kiosztott füzetben található összes karácsonyi éneket.

Ezt követően jött a finom (háromfogásos) ebéd. Majd a jelenlévők kötetlen beszélgetésével zárult a rendezvény.

Az ünnepség alatt sokat fotóztam, és az ott felvett digitális képeket, igyekszem a résztvevők számára is elérhetővé tenni.

Budapest, 2010. december 22.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése