2013. november 8.

Fesztivál a Csobánkán - 2013. november 08.




Jó hagyomány folytatásaként, ez évben is megrendezésre került a III. kerületben lakó idősek művészeti fesztiválja. A november 07-ei és 08-ai rendezvénynek a Csobánka téri Közösségi Ház adott otthont.

Mindkét napon Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen megjelent Menczer Erzsébet, a városrész országgyűlési képviselője is.

A fesztivál célja, hogy lehetőséget biztosítson a kerületben lakó idős emberek színpadi megjelenésére. Elsősorban a nyugdíjasklubok tagjai mutatták be műsorszámaikat, de minden - a kerületben lakó - nyugdíjas számára nyitott volt a rendezvény.

A fesztiválon 63 produkciót láthattunk. Volt, aki saját – e célra írt - szerzeményét adta elő, láthattunk saját koreográfiájú tánckompozíciókat is. Emellett több ismert (és kevésbé ismert) szerző műveiben is gyönyörködhettünk.

A moderátor sorra szólította színpadra a fellépőket. Az egyszerűtől az igényesen (már-már profi módon) kidolgozott, összetett jelenetekig, váltogatták egymást a műsorszámok. Minden szereplőn látszott, hogy nagyon felkészültek, és élvezik, amit csinálnak, természetesen mi nézők is jól szórakoztunk.

Kiemelt figyelemmel kísértem a Víziorgona Idősek Klubjának szereplését:

Elsőnek Szépvölgyi Gáborné harmonika „művészünk” mutatkozott be. Orosz fantázia című előadása jó alapot adott a többi fellépőnk számára is.
Tánccsoportunk gyönyörű ruhákban lépett fel, a bemutatott táncuk (menüett) méltán kapott nagy tapsot.
Schmera István volt klubunk következő fellépője. Citera kísérettel előadott dalaival aratott sikert.
A Vízi Énekkar is kitett magáért, szép népdalokat hallhattunk tőlük.
Klubunk utolsó fellépője Szabó Pál volt. A „Hegedűs a háztetőn” című darabból a „Tejes ember” dalát adta elő. Nagy siker volt. A zsűriben helyet foglaló Bozsó József színművész úr külön kiemelte a nagyszerű előadást.

A háromnapos rendezvény alatt sokat fotóztam, és a felvett digitális képek a honlapokról (itt) és (itt) elérhető albumokban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat, továbbá az Internettel nem rendelkezők számára is igyekszem a képeket elérhetővé tenni.

Budapest, 2013. november 08.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése